Πότε είναι η κομψή ώρα να αγοράσετε ξύλο

Η αγορά ξύλου είναι μια εργασία που πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού πρέπει να περνούν κάθε φορά. Για κάποιους, αυτή δεν είναι πάντα μια ευχάριστη εμπειρία. Ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα που ακούω από τους καλεσμένους μου στο ξύλο είναι για τους εμπόρους ξύλου που τους φέρνουν ξύλα που είναι ακόμα πράσινα όταν τους υποσχέθηκαν ότι θα ήταν στεγνά. Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα που δεν πρόκειται να υποχωρήσει σύντομα, αλλά η αγορά του ξύλου σας την κατάλληλη στιγμή μπορεί να σας εμποδίσει να περάσετε αυτό το πρόβλημα.

Για να καεί το ξυλα για τζακι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, πρέπει να είναι στεγνό. Μπορεί να χρειαστούν από 6 μήνες έως ένα χρόνο για να στεγνώσει το πράσινο ξύλο. Αυτό που κάνουν οι μεγάλοι καταναλωτές ξύλου είναι να παραμείνουν μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού ή το φθινόπωρο για να αγοράσουν το ξύλο που τους αναλογεί. Η αγορά του ξύλου τους αυτή τη στιγμή λίγο πριν από τη διακοπή μπορεί να ακούγεται υπέροχη ιδέα, αλλά κατά τη γνώμη μου είναι μια από τις χειρότερες στιγμές για να αγοράσετε το ξύλο σας, για μερικούς λόγους.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι ήταν αίτημα των εμπόρων εκείνη τη στιγμή. Αυτό είναι όταν ο καθένας με διαφορετικό τρόπο αγοράζει ξύλο και η ζήτηση είναι η υψηλότερη. Οι προμηθευτές ξύλου είναι γενικά πιο απασχολημένοι αυτή τη στιγμή και είναι επίσης όταν οι τιμές είναι υψηλότερες. Για να βρείτε ή να έχετε περισσότερες πιθανότητες να διαπραγματευτείτε καλύτερες τιμές, θα είναι καλύτερα να αγοράσετε το ξύλο σας αργά το χρόνο διακοπής λειτουργίας ή νωρίς την άνοιξη. Αυτό συμβαίνει όταν οι περισσότεροι άλλοι καταναλωτές δεν επιτρέπουν το ξύλο και όταν οι έμποροι ξύλου έχουν έλλειψη στους επισκέπτες.

Ο άλλος λόγος για να μην αγοράσετε ξύλο στα τέλη του καλοκαιριού ή το φθινόπωρο είναι ότι θα πρέπει επίσης να βασιστείτε σε έναν προμηθευτή ξύλου για να σας φέρει ξύλα που ήταν παλαιότερα στεγνά. Θα ήταν ωραίο να υποθέσουμε ότι όλοι οι έμποροι ξύλου είναι αρκετά αξιόπιστοι ώστε να έχουν στεγνό ξύλο, αλλά δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Η αγορά ξύλου μπορεί να χτυπηθεί και να χάσετε. Όταν χάνεται, μπορεί να σημαίνει ότι θα προσπαθείτε να καίτε ξύλα όλο το χρόνο που δεν είναι στεγνά.

Η αγορά ξύλου αργά το χρόνο διακοπής λειτουργίας ή την άνοιξη δεν είναι μόνο κομψή επειδή η ζήτηση είναι επίσης χαμηλή, αλλά αφήνει επίσης το ξύλο σας να στεγνώσει ένα ολόκληρο καλοκαίρι. Αυτό σας δίνει την επιλογή να αγοράσετε πράσινο ξύλο, το οποίο μπορείτε γενικά να αγοράσετε σε χαμηλότερη τιμή από το ξηρό ξύλο.

Κατά τη γνώμη μου η κομψή εποχή για να αγοράσετε ξύλο είναι στα τέλη του χρόνου διακοπής λειτουργίας ή στις αρχές της άνοιξης. Αυτή την περίοδο η ζήτηση είναι χαμηλή και το ξύλο σας θα έχει όλο το καλοκαίρι να στεγνώσει.

Υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά σχέδια από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε – από τα πιο απλά έως τα πιο περίτεχνα – όταν πρόκειται να έχετε μια εξωτερική ξύλινη σχάρα κοντά σας. Μπορείτε όντως να φτιάξετε ένα μόνοι σας. πέρα από το σχέδιο, μια πιο σημαντική πτυχή της ξύλινης σχάρας είναι το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο. Ορισμένα ράφια είναι κατασκευασμένα από ξύλο. Για μέρη και περιοχές που είναι γενικά ξηρές, τα ξύλινα ράφια είναι άψογα καλά. Αλλά για μια ξύλινη σχάρα που είναι πιο ανθεκτική, ένα άλλο υλικό που συνιστάται για χρήση είναι το παρθένο σπαθί που αντιστέκεται στη σκουριά και μπορεί να ξεπεράσει τη σκληρότητα της βροχόπτωσης.